Hva er det beste med å jobbe i Svale?  

Det beste med å jobbe i Svale er muligheten til å være med på store prosjekter som er veldig formende for fremtiden og bærekraftig byutvikling. Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb? 


Jeg liker egentlig å gjøre mange forskjellige ting. Jeg bor på et gårdsbruk, så det er alltid mye oppussing og arbeid som skal gjøres både inne og ute. Jeg liker også å ferdes i skog og mark, og er veldig glad i å gå kveldstur, særlig sammen med venner. Ølbrygging er også en hobby jeg har. 


En annen ting jeg liker godt, er å spille volleyball, men det har jeg ikke gjort på en stund. Planen er å få et bedriftsidrettslag som jeg kan spille med, men det har vært liten tid til fritidsaktiviteter det siste året fordi jeg har vært mye på reise. Jeg var blant annet et halvt år i Sør-Amerika, som var både jobb og fritid. Jeg er veldig glad i historie, så det å oppleve noe nytt og lære om historie og stedene jeg reiser til synes jeg er veldig spennende.  

"Svales viktigste bidrag for å skape bærekraftige samfunn er å sørge for at bærekraft er en integrert del av planleggingen og utviklingen av prosjekter fra starten av. "

Hva mener du er Svales viktigste bidrag for å skape bærekraftige samfunn?


Svales viktigste bidrag for å skape bærekraftige samfunn er å sørge for at bærekraft er en integrert del av planleggingen og utviklingen av prosjekter fra starten av. Hvis bærekraft ikke blir inkludert i vurderingene fra begynnelsen, kan det føre til kostbare endringer og motstand senere. Svale kan videre bidra ved å tilby bærekraftige løsninger, som å koble sammen energisystemer på en bærekraftig måte eller å tilby andre bærekraftige alternativer. Det er viktig å koble tekniske løsninger med behovene til prosjektet, og Svale er ofte involvert i denne prosessen. 


Det å skape bærekraftige samfunn handler ikke bare om tekniske løsninger. Det handler også om bevissthet og holdninger. Svale oppfordrer oppdragsgivere til å ha en bevissthet om bærekraft og gjøre det til en integrert del av planleggingen og utviklingen av prosjekter. Dette kan bidra til å bygge hele prosjekter rundt bærekraft, og sikre en enklere og billigere gjennomføring. Bærekraft er en viktig faktor for å skape en ansvarlig og bærekraftig fremtid, og Svale ønsker å bidra til dette målet. 


Hvordan ser en perfekt dag i Oslo by ut for deg? 


En perfekt dag i Oslo for meg ville begynt med å utforske fjordbyen, spesielt området fra Aker Brygge til Grønlikaia. Jeg liker å gå langs fjorden og nyte utsikten, særlig hvis det er sol og fint vær. Kanskje jeg ville møtt noen venner for en brunch på Vippa, som er et spennende matmarked med flere forskjellige serveringssteder. Etterpå ville jeg gått til den flytende badstuen ved Munch-museet og slappet av der. Etter noen timer ville jeg vært klar for lunsj, og da ville jeg spist enten i Oslobukta eller på Teaterplassen, som er områder jeg liker godt. 


Hvis det var humorfestival på Salt, ville jeg besøkt den. Jeg liker arrangementer som er litt lavterskel, og hvor man ikke helt vet hva man går til. Kanskje jeg ville gått opp mot Grünerløkka, kanskje gjennom Markeveien og deretter slått meg ned på en uteservering. Det ville vært en fin blanding av ting å gjøre. 

 

Hvis det var bondens marked eller et annet arrangement, ville jeg definitivt besøkt det også. Og kanskje avsluttet dagen med å dele en mugge med sangria på Gunnars Generasjonsbar. Alt i alt, en perfekt dag i Oslo for meg ville innebære å utforske byen til fots, spise god mat og drikke, og oppleve litt av alt hva byen har å tilby.  

Gustav Gunnerud |  Partner og leder for byutvikling

gustav.gunnerud@svale.no  |  Tlf. +47 995 36 757